(Mede)zeggenschap geeft een team kracht en werkplezier.

Sneakpreview Sociocratische Franchise

In de franchisewereld is het risico op conflicten tussen franchisegever en franchisenemers groot. Maar er is een conflict-vrij alternatief, waar macht verschuift naar kracht. Deze methode haalt het beste uit ondernemers.

Lees meer »

Innovatie ‘Van franchisemacht naar franchisekracht’

Franchisen is een geweldige manier voor ondernemers om een vliegende start te maken. Het geeft de mogelijkheid om vanuit een koepel het breed kunnen uitzetten van een onderscheidend aanbod, waarbij de lokale verbondenheid optimaal is. Voor franchisenemer houdt dit in een eigen zaak onder de vlag van een groot en bekend merk. Helaas kan het een conflictgevoelig organisatiemodel zijn. De sociocratische franchise biedt een alternatieve manier van franchisen. De winst is ‘een conflict vrije’ franchiseformule!

Lees meer »

Sociocratische besluitvorming met digitale collega’s

Het aantal robots, ook wel ‘de digitale werknemers’ genoemd, krijgt niet alleen een steeds groter aandeel in het personeelsbestand, maar de verwachting is, dat dit zelfs groeit tot meer dan 50% van de werknemers. Gaat werkplezier samen met digitale collega’s in het team? En wat kan de sociocratische besluitvorming hier aan toevoegen?

Lees meer »

Is een OR nog van deze tijd?

Velen hebben het gevoel dat de medezeggenschap een nieuwe impuls nodig heeft. Ondernemingsraden en bestuurders varen een oude koers, terwijl de samenleving drastisch aan het veranderen is. Goede medezeggenschap wordt complexer dan ooit te voren. Kan de OR deze taak in z’n huidige vorm wel aan? Hoe kan een OR de medezeggenschap op tal van complexe vraagstukken in organisaties garanderen?

Lees meer »

Van participatiemacht naar participatiekracht.

In de media verschijnen berichten van bezorgde beleidsmakers en onderzoekers over de participatiewet, ze geven aan dat deze niet werkt. En dit in een tijd waar werkgevers moeite hebben om vacatures te vervullen en bedrijven hun visie op teamontwikkeling innoveren, waarbij participatie en inclusiviteit hoog op de agenda staan.  Helaas blijken mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ nauwelijks de vruchten hiervan te plukken. Schrijvers van noodkreten verwijzen o.a. naar een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Lees meer »

Onderzoek

Onderzoek door Berenschot bij Franchiseformules

17 juni 2019 gepubliceerd

Transparantie sleutel bij strategische veranderingen franchiseformules.

Whitepaper Franchising Berenschot
PDF – 375,4 KB 652 downloads

Artikelen

In Vorm 2016 interview
676 downloads
OR Net Artikel Sociocratie In De Praktijk
PDF – 88,7 KB 620 downloads
Sociocratisch Functioneringsgesprek
PDF – 384,0 KB 647 downloads
Huis Voor Taal Beter Georganiseerd Met Sociocratie
PDF – 931,8 KB 624 downloads

SKM (Sociocratiseh Kringmethode)